Vakuudettomat lainat

Tavallisimmin lainaa hakiessa lainalle tarvitaan jonkinlainen vakuus, joka on esimerkiksi omaisuutta tai henkilötakaus. On kuitenkin olemassa myös vakuudettomia lainoja, jolloin laina myönnetään ilman erillistä panttia tai takausta. Vakuudettomia lainoja myönnetään yleensä pienemmille lainasummille. Niitä myöntävät tavallisimmin kulutusluottoja myöntävät yitykset, mutta myös pankeilta voi saada lainaa ilman vakuuksia.

Vakuudetonta lainaa arjen menoihin

Kulutusluotto on tyypillisin vakuudeton laina. Pankit myöntävät kulutusluottoja esimerkiksi lomamatkoja varten ja pankista riippuen ne myönnetään ilman vakuuksia tai vakuuksia vastaan. Tyypillistä onkin ottaa kulutusluotto erilaisilta rahoitysyhtiöiltä, jotka eivät tavallisesti vaadi vakuuksia. Vakuudetonta kulutusluottoa myönnetään monesti jopa 20 000 euroon saakka. Sitä suuremmat summat vaativat useissa tapauksissa henkilötakauksen. Ilman vakuutta myönnettävän lainan suuruus kuitenkin hieman vaihtelee palveluntarjoajien mukaan.

Vakuudeton laina on tyypillinen vaihtoehto silloin, kun henkilöllä ei ole esimerkiksi riittävästi tuloja tai sellaista omaisuutta, joka kävisi lainan vakuudeksi. Vakuudettomat nopeasti saatavat lainat otetaan perinteisesti esimerkiksi lomamatkaa, autoa tai muuta suurempaa hankintaa varten. Kuitenkin esimerkiksi asuntolainaa ei ilman vakuuksia saa. Hakijoilta edellytetään lisäksi aina vähintään 18 vuoden ikää.

Kulutusluotot

Rahoitusyhtiön kulutusluotot ovat suosittuja vakuudettomia lainoja siksi, että ne myönnetään yleensä melko nopeasti. Lainapäätöksen voi hakemuksen täyttämisen jälkeen saada jopa samana päivänä ja rahat tilille melko pian sen jälkeen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että vakuudettomuus monesti nostaa lainan korkoa ja muita kustannuksia. Onkin tyypillistä, että rahoitusyhtiöillä on suuremmat lainakorot kuin esimerkiksi pankeilla, jotka tahtovat pienempiinkin lainoihin monesti vakuuden. Vakuudeton laina ei suinkaan ole ilmainen laina, vaan vakuudettomuus korvautuu korkokulujen lisäksi muilla kustannuksilla, kuten tilinhoitomaksuilla. Vertailemalla eri lainavaihtoehtoja sivuillamme löydät helposti edullisimman vaihtoehdon.

Lainan vakuudettomuus ei suinkaan tarkoita sitä, että lainan saisi kuka tahansa ja millä tahansa perustein. Onkin syytä muistaa, että rahoitusyhtiöt tarkistavat hakijoiden luottotiedot, eikä lainaa myönnetä, jos hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä. Lisäksi hakijalta edellytetään monesti Suomen kansalaisuutta tai ainakin vakituista osoitetta Suomessa ja usein myös suomalaista pankkitiliä. Usein kaivataan myös selvitystä vakituisista tuloista, sillä rahoitusyhtiöt haluavat varmistua henkilön takaisimmaksukyvystä.

Pienlainat

Pienlainat ovat kulutusluottojen ohella toinen tyypillinen merkki vakuudettomasta lainasta. Kulutusluotot saattavat toisinaa vaatia ylimääräisiä vakuuksia, mutta pienlainat eivät koskaan. Ne ovat nopeita lainoja, joissa laina-aika on tyypillisesti 30 päivää tai hieman sen molemmin puolin. Lyhyt laina-aika ja vakuudettomuus kuitenkin myös tarkoittavat sitä, että lainasummat eivät ole järin suuria. Pienlainat sopivatkin parhaiten yllättäviin menoihin, joihin tarvitaan hieman ylimääräistä ja ne saa yleensä vieläkin nopeammin kuin kulutusluotot.
Lainahaku | Lainan hakeminen | Lainojen yhdistäminen | Vertaislaina | Tililuotto | Yrityslaina | Luottotiedot | Todellinen vuosikorko | Lainan vakuus | Vakuudettomat lainat | Kaikki lainapaikat