Tililuotto

Tililuotto eli joustoluotto on lainamuoto, jossa lainansaajalla on käytössään jatkuvakäyttöinen luottotili. Tililtä voi nostaa rahaa aina tarvittaessa juuri sen summan kuin itse haluaa. Tilille määritellään lainahakemuksessa jokin luottoraja, joka on tyypillisesti 2000 euroa. Rahat voi nostaa halutessaan myös kerralla.

Joustava vaihtoehto kulutusluotolle

Tililuotot ovat yleistyneet viime vuosina ja nykyään monet kulutusluottoja tarjoavat rahoitusyhtiöt tarjoavat erikseen joustoluottoja. On myös olemassa rahoitusyhtiöitä, jotka tarjoavat pelkästään luottorajalla toimivia tililuottoja. Tililuottojen vahvuus piilee siinä, että rahat ovat lainansaajan käytössä mihin tahansa aikaan vuorokaudesta. Nostopyynnön voi tehdä tavallisesti netissä ja lisäksi tekstiviestillä. Tililuoton hakeminen ei maksa hakijalle yleensä yhtään mitään.

Tililuottoa pidetään monessa suhteessa parempana kuin kulutusluottoa, mikä johtuu ylimääräisten kulujen vähäisyydestä. Joustavasta luotosta ei nimittäin koidu kuluja kuin vain silloin, kun tiliä käytetään. Tyypillistä onkin, että jokaisesta nostosta peritään muutaman prosentin nostoprovisio, mutta mitään tilinhoitomaksuja ja avausmaksuja ei tililuotossa ole. Tililuotto toimii käytännössä samaan tapaan kuin luottokortti, mutta se ei vain sisällä konkreettisa korttia tai verkkomaksuominaisuutta.

Hyvä vaihtoehto äkilliseenkin rahantarpeeseen

Tililuotto on hyvä vaihtoehto äkilliseen rahantarpeeseen, koska nostettavan summan voi aina valita itse. Jos otat pikalainaa esimerkiksi 500 euroa, maksat paljon suuremmat korot ja muut kulut kuin jos teet tililuottosopimuksen ja nostat heti 500 euron suuruisen summan. Sinulle jää sitä paitsi käyttöösi vielä 1500 euroa myöhempää varten. Vaikka rahat niin sanotusti vain unohtuisivatkin tilille, eivät ne kasva korkoa tai aiheuta muitakaan lisäkustannuksia.

Kulutusluotto voidaan nähdä tililuottoa parempana siinä, että saatavilla olevat lainasummat ovat yleensä suurempia. Tililuottoa ei yleensä myönnetä ainakaan yli 5000 euron, kun taas kulutusluottoja voi saada ilman vakuuksiakin jopa 20 000 euroon asti.

Todellinen vuosikorko auttaa valitsemaan sopivan tililuoton

Maksuajat riippuvat paljon rahoitusyhtiöstä ja lainasummasta. Takaisinmaksu tapahtuu yleensä kuukausierissä. Monet lainantarjoajat määrittelevät lainasummalle minimikuukausierän, jonka verran siitä on vähintään maksettava takaisin. Muuten lainansaaja voi itse valita maksaa enemmän kerralla. Kun koko luottoraja on ylitetty ja maksettu takaisin, se alkaa taas alusta. Tililuotto on siis jatkuvalla sopimuksella toimiva luotto, joka loppuu sopimuksen irtisanomisella.

Kuten kulutusluotoille, myös tililuotoille voidaan laskea todellinen vuosikorko, joka kertoo lainan kokonaiskustannuksista. Vertaamalla luotot.fi-sivustollamme eri joustoluottoja tarjoavia palveluita ja niiden todellisia vuosikorkoja, löydät edullisimman tililuottovaihtoehdon kätevästi.
Lainahaku | Lainan hakeminen | Lainojen yhdistäminen | Vertaislaina | Tililuotto | Yrityslaina | Luottotiedot | Todellinen vuosikorko | Lainan vakuus | Vakuudettomat lainat | Kaikki lainapaikat